Κατηγορίες
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές πανω από 30 € !

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ & TIPS

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ & TIPS

Μύκητες νυχιών – 4 Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Οι μύκητες νυχιών είναι ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί περίπου το 1/3 του πληθυσμού τόσο τoν γυναικείο όσο και τον αντρικό. Οι μύκητες των νυχιών πέρα από ένα αισθητικό πρόβλημα είναι και πρόβλημα υγείας μιας και οι μύκητες έχουν την τάση να εξαπλώνονται στα διάφορα ευαίσθητα μέρη του σώματός μας. Έτσι εάν για παράδειγμα έχετε μύκητες στα νύχια και δεν τους αντιμετωπίσετε άμεσα τότε είναι πολύ πιθανό οι μύκητες των νυχιών να εξαπλωθούν και στα πέλματα σας με την μορφή φουσκαλών, ξηροδερμίας ή σκασμένου δέρματος. Όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα με τους μύκητες νυχιών είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε αμέσως μόλις το καταλάβετε. Φυσικά και υπάρχουν πολλοί μέθοδοι και τρόποι αντιμετώπισης για το πρόβλημα με τους μύκητες νυχιών. Εμείς εδώ στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα θα σας δώσουμε 4 φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης. Σε κάθε περίπτωση εάν το πρόβλημα με τους μύκητες νυχιών επιμένει ή σας ενοχλεί θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό ο οποίος και θα σας δώσει την κατάλληλη αγωγή και θεραπεία για την αντιμετώπιση τους.

Πως θα καταλάβετε ότι έχετε μύκητες νυχιών

Οι μύκητες νυχιών είναι οργανισμοί που δρουν ύπουλα. Με τον όρο ύπουλα εννοούμε ότι μπορεί να κατοικούν στο εσωτερικό των νυχιών σας αλλά εσείς να μην τους καταλαβαίνετε. Πολλές γυναίκες αντιλαμβάνονται την ύπαρξη μυκήτων στα νύχια τους μόνο όταν η καταστροφή του νυχιού είναι μεγάλη και αυτό οφείλεται ως επί τω πλείστον στο πεντικιούρ που εφαρμόζουν συνεχώς στα νύχια των ποδιών τους. Σκεφτείτε πως το να έχουμε συνεχώς βαμμένα τα νύχια των ποδιών μας μπορεί να μας κάνει να δείχνουμε περιποιημένες αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα του τι γίνεται στην επιφάνεια των νυχιών μας αλλά και στο εσωτερικό τους. Για τον λόγο αυτό συστήνετε να αφήνετε τα νύχια των ποδιών σας να αναπνέουν καθαρά και χωρίς πεντικιούρ τουλάχιστον μια μέρα την εβδομάδα.

Θα καταλάβετε λοιπόν ότι έχετε μύκητες νυχιών εάν παρατηρήστε την επιφάνεια των νυχιών σας να κιτρινίζει ή να δημιουργούνται λεπτές γραμμές ή σπασίματα επάνω σε αυτή χωρίς άλλο λόγο. Επίσης εάν τα νύχια σας μυρίζουν άσχημα ή εάν έχετε πόνο ακόμα και εάν παρατηρήσετε ότι τα νύχια σας αρχίζουν να φουσκώνουν και γενικά εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλοίωση τότε έχετε μύκητες νυχιών.

Πως δημιουργούνται οι μύκητες νυχιών

Οι μύκητες νυχιών αναπτύσσονται και εξαπλώνονται μέσω τη υγρασίας αλλά και της ανεπαρκούς φροντίδας, περιποίησης αλλά και μέσω της μη σωστής υγιεινής των ποδιών μας και των νυχιών μας. Οι μύκητες των νυχιών είναι ένα φαινόμενο το οποίο συναντάται συχνά σε αθλητές, σε ανθρώπους που πηγαίνουν καθημερινά γυμναστήριο αλλά και σε ανθρώπους που φοράνε πάντα κλειστά παπούτσια. Ακόμα άνθρωποι με χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα ή που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον διαβήτη έχουν την τάση να εμφανίζουν συχνότερα από τους άλλους ανθρώπους μύκητες στα νύχια. Οι μύκητες αγαπούν την υγρασία αλλά και την ανεπαρκή καθαριότητα μιας και τέτοιου είδους περιβάλλοντα τους επιτρέπουν να αναπτυχθούν αλλά και να εξαπλωθούν με μεγάλη ταχύτητα.

Πως αντιμετωπίζονται οι μύκητες νυχιών

Τους μύκητες νυχιών μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με διάφορους φυσικούς αλλά και φαρμακευτικούς τρόπους. Όμως όπως και με κάθε πρόβλημα έτσι και με το συγκεκριμένο η πρόληψη είναι η καλύτερη τακτική και για αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικές με την υγιεινή στην περιοχή των ποδιών μας και ιδιαίτερα των νυχιών μας. Η φροντίδα και η περιποίηση των ποδιών μας μια φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητο να γίνεται από όλες μας. Τρόπους για να περιποιηθείτε τα πόδια σας μόνες σας στο σπίτι θα βρείτε σε αρκετά άρθρα στο ηλεκτρονικό μας περιοδικό.

Για να μην αντιμετωπίσουμε λοιπόν ποτέ πρόβλημα με μύκητες νυχιών θα πρέπει να στεγνώνουμε καλά τα νύχια μας κάθε φορά μετά το μπάνιο ή κάθε φορά που τα πόδια μας έρχονται σε επαφή με το νερό. Επίσης θα πρέπει να φοράμε αποκλειστικά και μόνο βαμβακερές κάλτσες και φυσικά να μην φοράμε συνεχώς κλειστά παπούτσια. Τα πόδια μας πρέπει να αερίζονται ειδικά όταν είμαστε μέσα στο σπίτι.

Εάν όμως έχετε ήδη προσβληθεί από μύκητες νυχιών μπορείτε ακολουθώντας τις 4 φυσικές λύσεις αντιμετώπισης που σας προτείνουμε να απαλλαγείτε οριστικά και προπαντός οικονομικά μια για πάντα από τους μύκητες νυχιών.

4 Τρόποι να αντιμετωπίσετε τους μύκητες νυχιών

Με υλικά που έχετε στο σπίτι σας ή που μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα με βιολογικά προϊόντα μπορείτε να φτιάξετε την δική σας θεραπεία ενάντια σους μύκητες νυχιών.

Μαγειρική σόδα

Όλες μας έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας μαγειρική σόδα. Η θεραπεία των νυχιών μας με μαγειρική σόδα είναι απλή. Θα χρειαστείτε μια λεκάνη στην οποία θα βάλετε μέσα ένα μέρος μαγειρική σόδα και τρία μέρη νερό. Επίσης μπορείτε να ρίξετε μέσα και λίγες σταγόνες ξίδι. Μουλιάστε τα πόδια σας δύο φορές την ημέρα για ένα μήνα και οι μύκητες θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας.

Μηλόξυδο ή λευκό ξύδι

Το ξύδι έχει αντί μικροβιακές ιδιότητες. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που για να σκοτώσουμε οποιοδήποτε ξένο οργανισμό βάζουμε ξύδι όπως στις ψείρες για παράδειγμα. Έτσι και για την αντιμετώπιση των μυκήτων δεν έχτε παρά να βάλετε σε μια λεκάνη ένα μέρος από όποιο ξύδι θέλετε και δύο μέρη ζεστό νερό. Μουλιάστε τα πόδια σας για 20 λεπτά δύο φορές την ημέρα και έπειτα ξεβγάλετε καλά και στεγνώστε τα νύχια σας.

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός από το λεμόνι έχει αντιβακτηριδιακή δράση και αποτελεί αποδεδειγμένα μια πολύ ισχυρή θεραπεία ενάντια στους μύκητες των νυχιών. Ο χυμός λεμονιού δεν απομακρύνει μόνο τον μύκητα αλλά αποτρέπει και την εξάπλωση του, ενώ επουλώνει και τα σημάδια από την επιδρομή του μύκητα στα νύχια σας. Η διαδικασία είναι απλή αλλά θα πρέπει να εφαρμόζετε καθημερνά και όσο πιο συχνά μπορείτε. Θα πρέπει λοιπόν να απλώσετε χυμό από λεμόνι τοπικά στο νύχι σας και να το αφήσετε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από το νύχι σας.

Έλαιο τεϊόδεντρου

Για το τέλος αφήσαμε το συστατικό που περιέχουν όλες σχεδόν οι φαρμακευτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των μυκήτων και δεν είναι άλλο από το έλαιο τεϊόδεντρου. Αυτό το έλαιο θα το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και θα το εφαρμόσετε στην περιοχή που έχει προσβληθεί από μύκητα απλώνοντας το με ένα βαμβάκι και τρίβοντας απλά για λίγα λεπτά. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.